OVER ONS

The Singing Factory werd geboren als organisatie voor kinder- en jongerenkoren. Na de eerste musicalproductie in 2016 – The Wave – werd besloten The Singing Factory om te vormen tot een productiehuis waarin koren nog steeds centraal staan, maar wel steeds naar musicalproducties wordt toegewerkt.

Intussen is The Singing Factory het huis voor drie kinder- en jongerenkoren: SingfoniaMelodia en Youforia. Elk met hun eigen leeftijd en focus.

In de Vlaamse musicalwereld wist The Singing Factory intussen haar strepen te verdienen door steeds kwalitatieve musicals te brengen. Creaties als Magdalena en November 89 werden geprezen door pers en publiek, en het jonge Vlaamse musicalpubliek wist de Broadwaymusical 13 zeer goed te smaken.

Intussen zijn bijna 100 jongeren lid van The Singing Factory, een plek die een kweekvijver en speeltuin voor jong musicaltalent is geworden.

KOREN

Singfonia

De jongste zangers kunnen terecht bij Singfonia, een koor voor kinderen tussen 6 en 10 jaar. Hier leren ze de eerste stappen zetten bij het zingen in een groep, en werken ze toe naar kleine musicalproducties.

Vorig jaar brachten de kinderen van Singfonia nog Babbel, het pratende standbeeld op de planken. Aan het einde van dit seizoen brengen ze een nieuwe voorstelling. Later meer info.

Wil je meezingen bij Singfonia? Stuur een mailtje naar info@singingfactory.be

MELODIA

Onze middengroep, voor jongeren tussen 10 en 14, heet Melodia. Hier wordt er naar middelgrote musicalproducties toegewerkt, in samenwerking met een professioneel team.

Vorig seizoen brachten de jongeren van Melodia de Broadwaymusical 13 op de planken.

In maart van dit jaar brengen ze de nieuwe zomerse familiemusical June Foster.

 

 

 

YOUFORIA

Youforia is ons jongerenkoor voor musicaltalenten tussen 15 en 25. Zij brengen jaarlijks grote, professionele musicalproducties op de planken, steeds in samenwerking met een professioneel team en enkele professionele musicalacteurs.

In 2016 brachten ze The Wave, in 2018 de creatie Magdalena, en vorig seizoen November 89.

Wil je meespelen in een van onze producties? Voor elke productie organiseren we open audities. Hou ons site en Facebook-pagina goed in de gaten voor meer informatie.