Jij zit in de band.

 

In het najaar van 2021 krijgt The Singing Factory de eer om School of Rock voor het eerst in België te brengen. De musical van Andrew Lloyd Webber was al te zien op Broadway en op de West End, maar nog niet in de Benelux.

En JIJ kan meespelen in deze fantastische rockmusical. Lees hieronder naar welke rollen we op zoek gaan, en schrijf je in via onderstaande link. De eerste ronde vindt volledig digitaal plaats.

 

WIE ZOEKEN WE? KINDEREN EN JONGEREN

We zoeken in de eerste plaats (uiteraard) een hele hoop kinderen en jongeren. Ben je geboren tussen 2005 en 2009? Dan maak je kans. Je hoeft geen professionele ervaring te hebben. Lees hieronder de rolbeschrijvingen, of doe auditie voor het ensemble. Meer info onderaan deze pagina.

Summer (manager) – mezzo sopraan

Summer is een hoogpresterend meisje dat onzin haat. In eerste instantie kan ze Dewey absoluut niet uitstaan, maar gaat van de band — of misschien de macht die er bijkomt — houden en doet er alles aan om het te laten slagen. Summer is een van de slimste leerlingen op Horace Green, wat blijkt uit het feit dat ze meer gouden sterren heeft op het prestatiebord dan wie dan ook van de rest. Gedurende de show raakt ze ervan overtuigd dat het winnen van “Battle of the Bands” goed zal staan bij haar aanmelding voor de universiteit.

Tomika (zang) – mezzo sopraan

Tomika stapt over naar Horace Green nadat ze van de wachtlijst is geaccepteerd. Ze is verlegen en spreekt met niemand op school. Ze heeft het gevoel dat de niet zo intelligent is als de andere leerlingen. Ze blijkt echter een zeer begaafde zangeres te zijn en wordt de tweede zanger in School of Rock, naast alleen Dewey. Ze is geadopteerd door twee mannen die een stelletje zijn, terwijl ze in de film gewoon haar biologische ouders had.

Zack (gitarist) – tenor

Zack is de zoon van een gespannen zakenman die geen tijd heeft voor zijn kinderen. Daardoor houdt Zack een hoop opgekropt en heeft hij problemen met stijfheid met gitaarspelen in het begin. Echter Dewey ontdekt dat Zack een muzikaal wonderkind is, wat blijkt als Zack het lijflied van de band schrijft, Teacher’s Pet, terwijl hij pas ongeveer een maand rock music speelt.

Lawrence (toetsenist)

Lawrence is an onzelfverzekerde jongen en is ook nog glutenintolerant. Hij gelooft in eerste instantie dat hij niet cool genoeg is voor de band, maar Dewey weet hem te overtuigen dat hij geweldig is. Aan het begin van de show is Lawrence’s enige vriend Tomika, maar hij denkt dat dit niet telt omdat zij nooit praat. Hij is een zeer fantasierijke keyboardspeler en zeer getalenteerd in improvisatie.

Freddie (drummer) – tenor

Freddie is een onstuimige jongen wat blijkt als hij continu de bekkens disruptief tegen elkaar slaat tijdens de muziekles. Hij wordt continu verteld dat hij niet intelligent is — zowel door zijn vader als door Summer— maar Freddie en Dewey denken dat hij intelligent is op een andere manier en dat Freddie’s vader dat gewoon niet ziet.

Katie (bassist)

Katie is een stil, serieus meisje dat vooral op zichzelf is. Ze speel cello op school, maar heeft onder Dewey’s aanmoediging de bas zo onder de knie. Ze is kil als ze speelt en neemt haar instrument en de band serieus, maar niet zo erg als Summer het managen.

Shonelle en Marcy (achtergrondzang)

Shonelle en Marcy zijn stillere meiden die opgaan in de achtergrond. Zij zijn de achtergrondzangeressen van School of Rock en ook getalenteerde dansers. Dewey vertelt hun ouders dat zij de stem van een engel hebben.

Billy (stylist) – tenor

Billy is een flamboyante jongen met een liefde voor styling- en modetijdschriften. Hij walgt van Dewey’s kledingkeuzes en hoe niemand anders in de band zijn artistieke visie deelt, maar heeft desondanks vertrouwen in zijn stylingkeuzes. Billy komt uit een familie van footballspelers en zijn vader wil dat hij er ook een wordt, maar Billy heeft daar geen zin in.

Mason (techniek)

Mason is een superslimme, nerdy, tech-savvy jongen alle lichteffecten en special effects voor de band School of Rock creëert met behulp van zijn laptop. Hij is ook erg vergevingsgezind aangezien hij de eerste is die Rosalie accepteert wanneer zij haar hooggespannen act laat vallen. Hij omhelst haar en zegt “U bent de beste, Mevr. Mullins”. Daarnaast lijkt hij ook ervaring met pyrotechniek te hebben. Zijn naam in de film is Gordon.

James (bewaking)

James is een norse en stoere jongen die de bewaker van de band wordt. Tijdens de repetities laat Dewey hem bij de deur staan en als James iemand spot die mogelijk de het geheim van School of Rock kan ontrafelen — zoals Rosalie of een van de leraren — is het zijn taak om de rest van de band te waarschuwen. In de film heet hij Frankie.

Sophie en Madison (roadies)

Sophie en Madison zijn de roadies van School of Rock, maar aangezien de band niet op tournee gaat, zijn zij in essentie de achtergronddanseressen. Ieder meisje is een getalenteerde danseres en ze kunnen vaak samen gevonden worden, net als Marcy en Shonelle. De roadies dansen meestal nabij Freddy en zijn drumstel.

WIE ZOEKEN WE? VOLWASSENEN

Naast de jongeren gaan we ook op zoek naar volwassenen. Twee professionals, aangevuld met enkele amateurs. Ben je ouder dan 21? Dan maak je kans. Lees hieronder de beschrijvingen. Onderaan de pagina vind je meer informatie.

PROFESSIONAL: Dewey Finn – rock tenor – speelleeftijd 25 – 35 jaar

De protagonist, Dewey is een tobbende rockster die uit zijn band No Vacancy is getrapt, aan het begin van de show. Omdat hij geld nodig heeft doet hij zich voor als Ned Schneebly en weet een baan als een invalleerkracht te kijgen op de Horace Green School, waar hij met de leerlingen, die muzikale wonderkinderen zijn, de band School of Rock op. Dewey is gewoonlijk wild, radeloos, naïef, saai en ietwat kinderachtiger dan zijn leerlingen.

PROFESSIONAL: Rosalie Mullins – mezzo sopraan – speelleeftijd 30 – 40 jaar

Rosalie is de directeur van Horace Green en is zeer gespannen en traditioneel op school. Echter voelt ze een intense druk van het werk, wat maakt dat ze zo hooggespannen is. Ze heeft een geheime liefde voor rock-‘n’-rollmuziek en verlangt ernaar om zo zorgeloos te zijn als ze ooit was.

LIEFHEBBER: Ned Schneebly – bariton – speelleeftijd 25 – 35 jaar

Dewey’s goede vriend, voormalig bandmaat en huidig kamergenoot. Ned is erg makkelijk te manipuleren en neigt ernaar om over zich heen te laten lopen, vooral door zijn vriendin Patty. Hij houdt nog steeds van rock-‘n’-rollmuziek, maar wordt onder de duim gehouden door Patty. Hij is een invalleerkracht en Dewey doet alsof hij hem is op Horace Green.

LIEFHEBBER: Patty Di Marco – sopraan – speelleeftijd 25 – 35 jaar

Ned’s vriendin. Ze is zeer veeleisend en dominant en laat Ned geen eigen beslissingen nemen. Ze haat Dewey en wil hem uit het appartement en haar en Ned’s leven hebben.

LIEFHEBBERS: Leerkrachten - 21+ jaar

Leerkrachten van de school. Verschillende types.

LIEFHEBBERS: Ouders - speelleeftijd 25 - 40 jaar

Ouders van de kinderen op de school.

LIEFHEBBERS: Muzikanten - leeftijd 16 - 25 jaar

In de voorstelling zit Dewey in een bandje. Daarvoor zoeken we een bassist, keys, drums en gitarist.

HOE GAAT DE AUDITIE IN ZIJN WERK?

De eerste ronde gebeurt volledig digitaal. Je schrijft je in via de knop bovenaan deze pagina. Je stuurt een video in waarin je 1 minuut van een Nederlandstalige musicalsong naar keuze brengt. Dat doe je voor 1 augustus.

Eventuele volgende rondes zullen gebeuren op het moment dat dat op een veilige manier kan.

Succes!