Succesmusical MUERTO na zeven jaar weer te zien in Vlaanderen

dec 6, 2022

Zeven jaar na de succesvolle passage van de musical MUERTO in Theater Elckerlyc, kiest producent The Singing Factory ervoor om de beklijvende voorstelling opnieuw op de planken te brengen voor het Vlaamse publiek. De pakkende musical over kindsoldaten in Colombia zal in oktober-november 2023 te zien zijn in het Antwerpse Zuiderpershuis.

Het verhaal

MUERTO vertelt het pakkende verhaal van Jaime en Chinche, twee broers die in de Colombiaanse favela’s wonen. Jaime droomt van een leven in de grote stad, en hoopt te kunnen ontsnappen aan de armoede die heerst in de favela’s. Op die manier komt hij in aanraking met de FARC, een rebellenbeweging die ook kindsoldaten rekruteert.

MUERTO neemt je mee naar de Colombiaanse sloppenwijken, en vertelt een verhaal over vriendschap, oorlog, maar vooral de kracht van familie.

Cast & creatives

Dat MUERTO zeven jaar geleden zo’n groot succes was, is niet verwonderlijk. De muziek is van de hand van Sam Verhoeven (Magdalena, November 89, Lelies,…) en het script werd geschreven door Tijl Dauwe (Ketnet Musical, Wickie,…). De regie van deze versie is in handen van Rudi Giron, die eerder ook Magdalena en Smike regisseerde voor The Singing Factory.

Wie je in de cast van MUERTO zal zien, maken we binnenkort bekend, maar voor de jongeren en een aantal volwassenen houden we nog open audities. Heb je zin om in deze fantastische productie te staan? Meld je dan nú aan voor de audities.